Fotografie-Linda 
Voor studio fotografie in Wassenaar

18 mei 2020 " Gewoon is niet zo gewoon"

Na 5 gastbloggers ben ik zelf weer terug met mijn “Het verhaal achter fotografie-linda.nl" Ik neem jullie weer mee achter de schermen van mijn fotosessies en alles wat daarbij komt kijken maar ook een kijkje in mijn leven. 

Het leven wat afgelopen periode natuurlijk ook voor mij totaal anders was! Máár toch ook zo gewoon... Ik ben iemand die zich bewust probeert te zijn van de kleine dingen die me gelukkig maken. Kleine momenten die zo normaal kunnen zijn of worden maar waar ik juist in deze periode zo dankbaar voor ben en het niet voor lief neem. “Gewoon” even een kopje koffie in de tuin in de ochtend zon. “Gewoon” iemand die naar je glimlacht omdat je een omweg neemt zodat je elkaar op 1.5m kunt passeren. “Gewoon” een meditatie die langer dan 2 min duurt omdat de jongens praten met elkaar ipv vechten wanneer ze iets moeten oplossen samen. “Gewoon” de dingen die wél kunnen en mogen….en daar blij mee zijn.

Want geloof me, ik heb het er moeilijk mee om dierbare niet te kunnen knuffelen en vasthouden. Zeker ook toen mijn verzorg paard afgelopen periode opeens overleed. Op dat moment wilde ik mijn moeder toch écht heel graag even vasthouden. Maar we deden dat niet. Niet omdat we bang zijn, niet omdat we panisch zijn maar we doen wat we kunnen doen en wat binnen ons bereik ligt. "Flatten the curve...." Dat hoef je niet voor jezelf te doen, dat hoef je niet voor een bekende (ouder iemand of iemand die in risicogroep zit) te doen. Of wel natuurlijk, maar zeker ook voor al die andere die helaas wél op de IC terecht komen... zodat die mensen te beste kans maken die ze op dat moment gegeven is.... 

Dus nee die knuffel gaven we niet. Wel zagen we elkaar deze periode op een gegeven moment weer. Het mocht immers volgens de richtlijnen en eerlijk gezegd was ik lichtelijk gek aan het worden... we spreken nu af en houden afstand! Maar we hebben ook weer "lucht", even een volwassen gesprek, de kinderen die lekker met water aan het spelen zijn, plezier maken en dan onderling nog steeds wel eens zeggen "ander halve meter!" Terwijl we dat hebben laten gaan (met een paar vriendjes uit de buurt en neefje/nichtje) nu ze weer naar school gaan. 

Dus nee het afstand houden is niet iets wat ik fijn vind.... Maar we weten waar we het voor doen. En zoals ik zei, juist van het feit dat we elkaar nog kúnnen en mógen zien, daar moeten we dankbaar voor zijn. Langzaamaan zie ik ook wat vriendinnen weer, in de tuin op afstand en dat is helemaal prima. Samen genieten van de zon en een glaasje wijn. Dan zou je toch zomaar even alles kunnen vergeten. Dus wat mis ik nu écht in deze periode, op de knuffels met dierbare na.... 

De jongens gaan weer 2 hele dagen naar school. Vooral Pepijn doet dat weer goed. Die is zó leergierig en praat de hele dag door. Ondanks dat ik het thuis onderwijs écht heel leuk vind. Geeft het mij ook weer wat meer lucht, letterlijk even adem en denkruimte. Zo kan ik na school, wanneer zijn hoofd weer vol zit met alles wat hij weet, wil weten en wil leren en meegemaakt heeft hem weer vol liefde opvangen en er voor ze zijn. 

Mees vond het thuisonderwijs prima en deed het super afgelopen weken. Hij had zin om juf Inge weer te zien en wilde héél graag weer in de poppenhoek spelen. Maar vorige week maandag was het toch weer wennen voor hem toen ik hem weg bracht. Gelukkig weet ik dat dat maar kort duurt en kreeg ik hem met een glimlach, zwarte toet en zwarte broek weer terug mee naar huis. Heerlijk!!! Vandaag mag hij ook nog even trakteren omdat hij 21 april jarig was. Daar keek hij al die tijd naar uit.

Maar goed... de maatregelen zijn natuurlijk weer aangepast en dat betekende ook dat ik weer écht mag beginnen! Máár wilde ik ook beginnen... willen natuurlijk maar ik heb er wel even over na moeten denken. Ik heb een lijstje opgesteld met de officiële richtlijnen en aangevuld met regels vanuit mezelf zodat het ook daadwerkelijk oké voelt om te doen. Ik heb 3 opdrachten die komende periode kunnen doorgaan en 1 die helaas nog even uitgesteld moet worden omdat het meerdere huishoudens betreft. Maar ik heb er weer heel veel zin in!!! Weer lekker achter mijn camera staan om vervolgens achter de computer te kruipen, energie!!! Ook ben ik achter de schermen bezig met o.a mijn fotoproject, de studio en de site en nog veel meer leuks!!!! Maar daar over later meer… 

Ik wil de 5 lieve gastbloggers bij deze nog even bedanken voor jullie openheid en eerlijkheid. Dat jullie de tijd namen om jullie gedachte en situatie op papier te zetten en open stelde voor mij en mijn camera! Dank jullie wel!

"Mees 5 jaar, 21 april 2020"